Bæredygtighed – indre og ydre

Jeg har længe gået og tænkt over, hvordan det indre og det ydre afspejler hinanden.
Hvordan den måde, vi behandler kloden på, også er den måde, vi behandler vores kroppe og sind på. Fylder dem med plastik, hormonforstyrrende kemi, forstyrrende støj og stråler af forskellig art. Hvordan vi i blind tillid til naturens og kroppens evne til at klare alt, opsuge alt, tror at vi kan blive ved med at fylde jorden, havene og vores celler med skadelige elementer.

Men sandheden er, at vi allerede 1. august i år havde brugt klodens ressourcer for i år. Og måske havde vi også brugt vores personlige ressourcer for i år, så resten af året bliver klaret på pumperne med udsigt til en stresssygemelding i fremtiden. På samme måde som vi i det store billede måske kan se frem til en stresssygemelding fra Moder Jord i form af klimaforandringer så voldsomme, at det kommer til at påvirke vores liv radikalt. Som Stephen Jenkinson* påpeger, så lever vi en del af verden, hvor vi dyrker væksten for vækstens egen skyld og hvor en af de mest udbredte sygdomme er kræft/cancer – en sygdom, som er kendetegnet ved uhæmmet primitiv cellevækst.

I naturen er vækst en del af det cykliske forløb. Om foråret spirer frøene og bliver til blomster, træer, grøntsager og meget andet i løbet af sommeren for så at blive høstet i sensommeren. Men i efteråret og vinteren trækker naturens kræfter sig indad og nedad for at skabe grobund for ny, bæredygtig vækst til foråret, mens frøene ligger og forbereder sig under jorden. Det er den periode, vi befinder os i nu. Bladene falder for at gøde jorden og kulden renser, så der er rent bord til ny vækst i foråret. Som mennesker er vi en del af naturen og har også brug for at trække os indad og give slip, gøde det indre miljø med stilhed, skumring, varme tæpper og te i sofaen, søvn og hvile, så vi er klar med friske kræfter og en sund grobund for nye projekter og aktiviteter, når foråret kommer. Og det er ok. Hvis vi skal være bære-dygtige, kunne bære os selv igennem livet, har vi brug for at være og gøre i balance.

I kinesiologien afbalancerer vi ud fra de fem elementer i traditionel kinesisk medicin, hvor hvert element blandt meget andet repræsenterer en årstid og en livsfase. Vi er hele tiden i det store og i det små i gang med en cyklus igennem de fem faser – forår, sommer, sensommer, efterår og vinter – og målet er balance på rejsen. Ligesom vi kan tænke over, hvad vi efterlader i naturen, kan vi tænke over, hvad vi efterlader i vores kroppe og sind. Det hele hænger sammen og starter med os.

Hvis du er interesseret i en afbalancering med kinesiologi, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 29 47 56 19 eller lisbethingeman@gmail.com.

*Stephen Jenkinson http://www.orphanwisdom.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s