Mørke og lys

Glædeligt Vintersolhverv.

I disse dage drejer årshjulet og naturen fejrer sin nytårsfest, hvor solens bane – fra at blive kortere for hver dag – nu bliver længere frem mod sommersolhverv. Dagene fra årets korteste dag d. 21. december til juleaften d. 24. december er en blød åbning, hvor naturen ånder stille og blidt og den cyklus, vi er en del af, udfolder et stykke naturlig magi. Fra mørkets dyb vender lyset tilbage.

Vi foretrækker ofte lys frem for mørke. Måske fordi vi forbinder lys med varme og sommer og mørke med vinter og kulde. Men mørket er også blødt og favnende og livet begynder i mørke, hvor det spirer frem mod lyset. Mørket giver ro til overanstrengte nerver og overstimulerede sanser. Uden mørke og kulde intet forår og spiring.
For at finde balance må vi rumme både lys og mørke i og omkring os og acceptere, at alt har sin tid og plads. Derfor fejrer vi lyset i denne tid, så der er balance i regnskabet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s