Hvad er kinesiologi?

Kinesiologi betyder ”Læren om bevægelse” (kinese = bevægelse og logos = lære) og blev udviklet i 60´erne og 70´erne i USA, hvor en gruppe kiropraktorer kombinerede deres vestlige viden om muskelfysiologi, neurologi, lymfe- og vaskulære kredsløb med viden fra bl.a. kinesisk medicin om de såkaldte meridianbaner, som er energibaner i og omkring kroppen og deres sammenhæng med organer, følelser, elementer, årstider mm.

I kinesiologien ser og forstår man et menneske som en helhed bestående af krop, tanker, følelser og essens. Tag et eksempel som stress: På det fysiske område har et menneske med stress ofte symptomer som fx hovedpine, hjertebanken, mavesmerter eller lignende. På det følelsesmæssige område kan stress give sig udslag i en kortere lunte, man bliver hurtigere vred eller har tendens til gråd og frustrationer. På det mentale område kan man have svært ved at huske og overskue ting og lave fornuftige strategier, og på det essentielle område er det ofte spørgsmål omkring værdier og mening, som er i spil. Lever du i overensstemmelse med dine værdier? Føler du, at der er mening med dit liv, som du lever det? Bruger du din tid og energi i overensstemmelse med den, du inderst inde er, eller er det andres værdier og meninger, som styrer dit liv?

Som kinesiologer arbejder vi med at fjerne stress og skabe balance i hele mennesket med udgangspunkt i de ovennævnte fire områder: Krop, følelser, tanker og essens, og vores behandlinger kaldes derfor for afbalanceringer. Vores vigtigste værktøj er muskeltestning, som er den måde, vi får viden fra kroppen om, hvor der er ubalancer samt hvilke metoder, vi skal bruge til at skabe balance. Kinesiologi er godkendt som en metode til brug i specialundervisningen i den danske folkeskole, da der er gjort gode erfaringer med, at den kan hjælpe elever med at styrke koncentration og fokus og fjerne stress omkring indlæringssituationer.

Kinesiologi er en blid metode, som støtter mennesker i at genfinde deres egen balance og kraft. Det er ikke kinesiologen, som ”fixer” klienten; kinesiologen lytter til kroppens svar og hjælper den blidt med at genfinde sin naturlige balance. Der er mange forskellige retninger indenfor kinesiologien, men fælles for dem alle er muskeltestningen som det primære værktøj samt den helhedsorienterede tilgang. Kinesiologi er en komplementær behandlingsform, hvilket betyder, at den ligger uden for det etablerede, konventionelle behandlingssystems rammer, og at den ikke kan træde i stedet for konventionel behandling, men kan bruges som supplement hertil.

Kinesiologi er også godt at bruge forebyggende, hvis man allerede har en god energimæssig balance, som man ønsker at vedligeholde. Historien om den kinesiske barfodslæge fortæller, at han fik sin løn for at holde landsbyens beboere raske, og hvis de blev syge, fik han ikke sin løn, da han så ikke havde gjort sit vigtigste – forebyggende – arbejde godt nok.

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte mig på
tlf. 29 47 56 19 og e-mail: lisbethingeman@gmail.com. Jeg udsteder gerne gavekort, og i januar, februar og marts er der 100 kr. i rabat på alle afbalanceringer i klinikken i Slotsmøllen, Slotsgade 65C 2. th., 3400 Hillerød.

Derudover holder jeg foredrag samt workshops og kurser i Pædagogisk Kinesiologi.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s